Jobb Hackathon

Ekonomin kan påverkas när man måste byta jobb

kreditkort

När man blivit uppsagd från ett jobb eller byter arbetsplats av annan anledning så kan din ekonomi påverkas negativt och det kan bli svårt att få ihop det i vardagen och allt vad det innebär. I vissa fall kan man få tillfällig ekonomisk hjälp via ett lån, alternativt en kredit. Men man bör ändå tänka efter en gång innan man ansöker om ett lån eller kredit eftersom kostnaderna kan bli mycket höga om man sedan inte har möjlighet att betala tillbaka det beviljade lånet eller krediten.

Det finns långivare som erbjuder mindre lån som inte alls ställer samma krav som de långivare som erbjuder större lån. Men en del krav och villkor måste man givetvis förhålla sig till. Ett krav är att man måste vara myndig, vilket är ganska självklart. Men vissa långivare kräver också att man har någon form av inkomst, samt är skuldfri sedan tidigare. En del långivare ställer inte de kraven och brukar heller inte kontrollera om man har skulder sedan innan, men istället kan det kosta mycket mer att låna av dem, i form av ränta. Det är samma regler och krav som gäller även om man ska ansöka om ett kreditkort. Många lån- och kreditföretag kan också ha andra avgifter, så som aviavgift, fakturaavgift med mera, så det är också en sak man bör tänka på om man ska ansöka om ett lån eller en kredit.

Jämför räntor och avgifter

Alla lån – och kreditföretag tar någon form av avgift och/eller ränta. Detta för att de också måste tjäna pengar för att kunna låna ut pengar. Men alla företag tar lite olika räntesatser och avgifter, därför är det alltid bra att jämföra olika bolag med varandra för att se vilket som erbjuder lägst ränta. Om man inte vill låna pengar kan man istället ansöka om ett kreditkort, med så kallad kredit på, men man får tänka på att även det kostar. Principen är desamma, man lånar pengar men i lite olika utföranden. Med ett kreditkort bestäms en kredit som man får nyttja under en tid och oftast betalar man tillbaka krediten, samt ränta på månads basis. Det finns givetvis andra betalningsvarianter också och därför är det bra att se över även de alternativen. Ett lån får man in på kontot direkt och kan nyttja på samma sätt som med en kredit. Skillnaden är att lånet tar slut så småningom. Med ett kreditkort kommer krediten fyllas på allteftersom beroende på hur mycket man betalar av på det. Det innebär att på sikt så kommer man alltid ha pengar om man håller sig till betalningsplanen som man upprättade när man ansökte om kreditkortet.