Arbetsförmedlingen på Openhack i Uppsala

Den 2-4 juni så kommer Openhack till Uppsala, återigen är vi på Arbetsförmedlingen stolta att vara en del av detta hackathon. Openhack som hölls i Lund december 2016 var det senaste hacket i Sverige där jobb och arbetsmarknad (jobtech) var en av utmaningarna som deltagarna kunde välja att hacka på. Resultatet var otroligt givande för oss, därför har vi valt att ha samma typ av utmaning för de som deltar i Openhack 2017 Uppsala.

Innovationscenter bidrar till hacket med ett så kallat ”case”. Ett hackathon case är en av utmaningarna som deltagarna kan välja att hacka på under eventets gång. Vårat case handlar om Accessible Labor Market, en mer tillgänglig arbetsmarknad för alla. Bland dagens arbetssökande finns det många som besitter särskilda egenskaper. Men istället för att lyfta de förmågorna, ses mycket idag som ett funktionshinder istället. Vi vill att studenterna på Openhack ska komma med nya lösningar och idéer på hur man kan översätta någons ”hinder” och istället göra det till en positiv egenskap att lyfta upp. En studie från Missouris tekniska universitet visar på att personer med stor framgång inom vissa dator/tv-spel besitter förmågor som kan vara eftertraktade på arbetsmarknaden. Ett annat exempel på detta är det norska it-bolaget Unicus. Som i högsta grad anställer folk med autism och asbergers, ty deras särskilda förmågor att lägga märket till detaljer i arbetet, som andra kanske skulle missa.

Mer information om Openhack Uppsala och hur deltagarna väljer att hacka runt vårat case. Allt kommer snart finnas här, på Jobbhackathon.se

Vi ses i Uppsala!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*